Pravidelné čištění: Pravidelně čistěte drtič odpadu. To zahrnuje odstranění zbytků jídla a usazenin z drtící komory. Ideálním řešením je použití speciálního čisticího prášku a čistícího kartáče. S těmito nástroji odstraníte i nepříjemné zápachy.
Používejte studenou vodu: Při drcení potravinového odpadu vždy spouštějte studenou vodu. Tím zajistíte plynulý chod drtiče, odchod rozdrcených částic a udržíte tak potrubí čisté.
Zpracovávejte i tvrdé materiály: Drcením tvrdých materiálů (vařených kostí) udržujete lopatky volné a drtící komoru čistou. Toto je čas od času nezbytné pro správný chod drtiče a jeho údržbu.
Nevhazujte do drtiče vláknité materiály: Vyvarujte se drcení velkého množství vláknitých materiálů, jako jsou např. slupky kukuřice. Tyto materiály mohou tvořit shluky a obtížně se odvádí do odpadu.
Nedrťte neorganické materiály: Do drtiče nepatří kovy, sklo, textil, plasty, písek ani chemikálie. Tyto materiály mohou poškodit drtič a potrubí.
Opatrně s tukem: Nepropouštějte velké množství tuku nebo horkého oleje do drtiče, může to způsobit ucpaní potrubí.
Kontrola těsnění: Pravidelně kontrolujte stav těsnění drtiče odpadu. Pokud zjistíte netěsnosti nebo jiná poškození, měli byste provést opravu nebo výměnu těsnění.
Drtiče potravinového odpadu jsou ve světě mnohem více rozšířené, v Americe bychom je našli téměř v každé domácnosti.
U nás si pomalu ale jistě získávají své místo a jejich výhody objevuje každým dnem více a více spokojených uživatelů, kteří považují drtič potravinového odpadu WasteMaid za nezbytnou součást jejich kuchyně.
WasteMaid je značka drtičů potravinového odpadu s dlouholetou tradicí.
Všechny typy WasteMaid drtičů spojuje vysoká kvalita, tichý režim a rychlost rozdrcení potravin.